KORAK PO KORAK DO TRAMBOLINA PARKA

(STEP BY STEP START YOUR OWN TRAMPOLINE PARK)

Pre nego što od nas naručite da vam projektujemo i proizvedemo trambolina park neophodno je da preduzmete neke korake. Kupovina trambolina parka se mnogo ne razlikuje od nabavke dečije igraonice.

 

Otvaranje trambolina parka

Razmišljate o opremanju i otvaranju sopstvenog trambolina parka ili možda razmišljate o širenju posla sa dečijom igraonicom tako što ćete je dopuniti trambolinama? Možemo vam pomoći u svim fazama otvaranja trambolina parka, počev od dizajniranja i projektovanja, pa sve do montaže.

Kako do trambolina parka

Pre nego što od nas naručite da vam projektujemo i proizvedemo trambolina park neophodno je da preduzmete neke korake. Kupovina trambolina parka se mnogo ne razlikuje od nabavke dečije igraonice. Predlažemo vam da u nastavku pogledate naše korak po korak uputstvo i smernice sa informacijama za otvaranje trambolina parka. Ukoliko i dalje budete imali neka pitanja, slobodno nas pozovite ili kontaktirajte putem maila.

Projektovanje trambolina parka

Otvaranje trambolina parka ne može biti urađeno za samo nekoliko dana. Zbog toga smo i pripremili ovo detaljno uputstvo kako vam možemo pomoći od samog početka i dizajniranja, odnosno projektovanja trambolina parka, pa sve do konačne montaže i njegovog otvaranja. Ovaj proces se mnogo ne razlikuje od procesa otvaranja dečije igraonice.

Pripreme pred otvaranje trambolina parka

Tokom 20 godina iskustva u proizvodnji dečijih igraonica i trambolina parkova naučili smo da postoji nekoliko satvari o kojima se mora voditi računa pre nabavke i otvaranja bilo dečije igraonice, bilo trambolina parka. Morate znati šta u vašem okruženju već postoji za zabavu, prepoznati kojoj ciljnoj grupi korisnika se obraćate i znati koje ćete prednosti moći da im ponudite u odnosu na konkurenciju. Naravno, mi ćemo vam pomoći da pronađete i stvorite ove prednosti nad konkurencijom. Pogledajte naše uputstvo koje sledi i slobodno nas pozovite ili kontaktirajte da porazgovaramo o vašoj ideji.

Razmišljate o opremanju i otvaranju sopstvenog trambolina parka ili možda razmišljate o širenju posla sa dečijom igraonicom tako što ćete je dopuniti trambolinama? Možemo vam pomoći u svim fazama otvaranja trambolina parka, počev od dizajniranja i projektovanja, pa sve do montaže.

Pokretanje sopstvene dečije igraonice ili trambolina parka može dugo trajati i od vas će se očekivati da donosite važne odluke. Tokom tog procesa možete pomisliti da nikada nećete stići do kraja, do samog otvaranja. Ukoliko odmah u startu postavite cilj kome težite, bićete motivisani da taj cilj i dostignete.

Nije samo put do otvaranja težak i dugotrajan. Važno je shvatiti da posedovanje i vođenje dečije igraonice ili trambolina parka nije osmočasovni posao kao u državnoj službi. Većina dečijih igraonica i trambolina parkova rade svakodnevno, tokom svih dana u nedelji, tokom celog dana, a neke i uveče. U početku, vlasnici su uglavnom prisutni tokom trajanja radnog vremena i vode posao.

Osim što je potrebno da dosta vremena odvojite za ovaj poslao, morate mu se i potpuno posvetiti. Uprkos naporu koji ulažete, morate zračiti optimizmom i entuzijazmom, kako zbog zaposlenih, tako i zbog klijenata.

Da li ste spremni da ostvarite svoje snove? Ako jeste, vreme je da pogledate koji je sledeći korak!

Nakon analize vaših konkurenata, videćete da li postoji potencijal da otvorite profitabilnu dečiju igraonicu ili trambolina park u vašoj okolini ili na nekoj drugoj lokaciji. Da biste ostvarili vaše ideje biće vam potreban za to pogodan prostor, a mi vam možemo pomoći savetima.

Možemo vam ukazati na neophode stvari koje morate imati, kao i da vam skrenemo paznju na specifičnosti kao sto su dostupnost, centar dešavanja, parking prostor, zahtevi zaštite životne sredine itd.

Obilazak različitih prostore vam može pomoći da napraviti dobar izbor, da razmisliti o tome koliki prostor vam je potreban za postavku vaše dečije igraonice ili trambolina parka. Pored potrebne površine za dečiju igraonicu ili trambolina park morate uzeti u obzir i unutrašnju infrastrukturu prostora. Vaši posetioci će želeti da se odmore, nešto pojedu ili popiju itd. Ne zaboravite, veći prostor često znaći veće površine za igru, a samim tim i veće ulaganje.

Predlažemo vam da obiđete postojeće dečije igraonice i trambolina parkove kako biste videli šta one nude. Pored ovoga, korisno je da imate viziju kako želite da izgleda vaša dečija igraonica ili trambolina park. Nakon obilaska, možete konsultovati i distributere kako biste se upoznali sa cenama i uslovima nabavke onih proizvoda koji bi se mogli naći u vašoj dečijoj igraonici ili trambolina parku. Pripremite se za sledeći korak!

Odlučili ste da se posvetite otvaranju i vođenju sopstvene dečije igraonice ili trambolina parka. Zaista nam je drago što je tako! Sledeći korak koji je pred vama je pravljenje profitabilnog projekta. Da biste ovo postigli, neophodno je da se upoznate sa konkurencijom i da saznate odgovore na sledeća pitanja:

 • Koliko unutrašnjih dečijih igraonica ili trambolina parkova postoji u vašem okruženju?
 • Koliko dece živi u vašem okruženju i šta taj podatak predstavlja za vašu ciljnu grupu posetilaca?
 • Kako prolazi vaša konkurencija i kakva su njihova iskustva?
 • Koje atrakcije nudi vaša konkurencija i šta vas može učiniti posebnim u odnosu na njih?

U ovoj fazi važno je da uradite dobro istraživanje kako biste se uverili da je otvaranje dečije igraonice ili trambolina parka u vašem okruženju dobar i profitabilan posao. Da li u vašem okruženju postoji potreba za dečijom igraonicom i da li ćete imati priliku da se takmičite sa konkurencijom?

Da biste napravili profitabilni posao i doneli dobre odluke važno je da se napraviti biznis plan. On nije samo vaš vodič, već je neophodan i važan ako vam je potrebno dodatno finansiranje banke.

Da biste napisali dobar biznis plan važno je da upoznate taj sektor  i sve uslove koji su potrebni za otvaranje unutrašnje dečije igraonice i / ili trambolina parka. Da li vam je takođe potreban biznis plan za banku? Proverite sa njima šta sve od vas očekuju!

Ovo su neka od važnih pitanja na koje treba da odgovorite, kako zbog sebe, tako i zbog vašeg biznis plana:

 • Koje lokacije su pogodne i koji su uslovi za izgradnju?
 • Koliko košta nabavka elemenata vaše unutrašnje dečije igraonice ili trambolina parka?
 • Šta znači raditi u sektoru zabave i rekreacije?
 • Koje zajedničke aktivnosti povezuju ljude u blizini vašeg prostora?
 • Koje licence / obrazovanje morate posedovati za otvaranje dečije igraonice ili trambolina parka?
 • Koji je vaš mesečni budžet?
 • Da li imate sredstava za angažovanje osoblja?
 • Kako da osigurate da vaše igralište ostane bezbedano, čisto i uredno?
 • Koje atrakcije biste voleli da posedujete u vašem igralištu?
 • Koji su uslovi za otvaranje ugostiteljskog objekta u vašoj dečijoj igraonici i / ili trambolina parku?

Da biste bili uspešni važno je da napravite biznis plan. Nakon završenog istraživanja krećete sa pisanjem biznis plana. Uvidećete da na Internetu postoje mnogi sajtovi koji vam mogu pomoći oko procesa pisanja biznis plana. Biznis plan treba da je kompletan i konkretan, ali i kratak i jasan.

Elementi biznis plana:

 • Svrha vaše kompanije.
 • Trenutna situacija vaših (budućih) klijenata (koji je njihov sadašnji problem?)
 • Rešenje za taj problem.
 • Motivaciona priča o razlozima zašto otvarate unutrašnju dečiju igraonicu i / ili trambolina park.
 • Istraživanje konkurencije.
 • Koji proizvod vi nudite?
 • Koji poslovni model ćete koristiti?
 • Da li ste sami u poslu ili posedujete tim?
 • Finansije

Vaši planovi za otvaranje igraonice ili trampolina parka neće biti realizovani bez finansija. Kada sami imate mogućnost da finansirate projekat, projekat je vrlo brzo završen. Drugačije, treba da napravite sporazum sa ostalim stranama koje učestvuju u finansiranju.

Pre odlaska u banku i zaključivanja ugovora, morate da znate kako će finansiranje biti završeno i kakve mogućnosti sve dobijate. Banka će razmotriti koje opcije finansiranja najbolje odgovaraju vašoj situaciji.

Svaka zemlja ima različite propise za unutrašnje dečije igraonice i trambolina parkove. Važno je proveriti koji su to propisi i licence koje su vam neophodne za otvaranje sopstvenog igrališta. Sa našim partnerima smo do sada u preko 27 zemalja širom sveta montirali dečije igraonice, igrališta i trambolina parkove. Taj broj se stalno povećava. Zajedno posedujemo dosta iskustva u ovoj oblasti i možemo vam pomoći u pronalaženju neophodnih informacija.

Došli ste do tačke gde je vaš odnos sa nama i našim partnerima svakog dana sve jači. Nakon što izaberete lokaciju, možemo početi dizajniranje prostora za igru. Bez obzira da li je pravite na novoj lokaciju ili renovirate staru možemo zajedno razmišljati o njenom izgledu.

Nakon dobijanja plana vašeg prostora i osnovnih naznaka o budžetu, naše odeljenje za dizajn može da započne sa dizajniranjem dečije igraonice i / ili trambolina parka. Sve vaše zahteve ćemo uzeti u obzir i pokušacemo da sve izdizajniramo po vašoj želji. Nakon nekoliko ciklusa sugestija i zajedničkih odluka završićemo vaš konačni dizajn i formirati cenu.

Prihvatili ste glavni projekat i naručili ste dečiju igraonicu i / ili trambolina park. Naše osoblje u proizvodnom pogonu će početi izradu vaše igraonice i sve će biti pripremljeno za njenu montažu. Za to vreme možete naručiti različite stvari poput stolica, stolova i druge ugostiteljske opreme. Savetujemo vam da dobro razmislite o nameštaju i mogućnostima pružanja ugostiteljskih usluga u vašoj igraonici. Zajedno sa našim partnerima možemo vam obezbediti klasičan ili specijalno dizajniran nameštaj za opremanje.

Nakon završetka proizvodnje, vaša igraonica će biti transportovana na izabranu lokaciju i nakon toga tim za montažu će početi montiranje vašeg projekta. Montaža može potrajati od nekoliko dana do par nedelja, u zavisnosti od veličine projekta.

Otvaranje igrališta se svakodnevno približava i od budžeta vam zavisi da li ćete zaposliti osoblje. Kada zapošljavate ljude, znajte da vaši zaposleni stvaraju prvi utisak koji će posetioci imati o vama. Uverite se da je osoblje dobro obrazovano i da su upoznati sa svim pravilima i vrednostima. Potrudite se i da postoji jedinstvena uniforma na osnovu koje će posetioci odmah prepoznati osoblje.

Ako ne želite da sve vreme budete na igralištu, razmislite o angažovanju menadžera koji će upravljati vašim zaposlenima i voditi računa da je sve u redu.

Po završetku montaže vreme je da vaše igralište dobije i sertifikat. Uradiće se obilazak ili provera dizajna igraonice i utvrditi da je sve napravljeno po standardima i da je sve sigurno i bezbedno za sve vaše posetioce.

Nakon odobrenja dobićete sertifikat koji potvrđuje da je vaša igraonica napravljena u skladu sa normama. Od ovog trenutka vaša dečija igraonica, odnosno vaš trambolina park može da počne sa radom.

Došli ste i do trenutka koji ste dugo čekali! Vaša dečija igraonica ili trambolina park može početi sa radom i tako krenuti sa vraćanjem vašeg uloženog novca. Važno je da se opustite tog prvog dana i zajedno sa posetiocima uživate. Zbog toga ste i naporno radili poslednjih nekoliko meseci.

Da biste bili sigurni da će vam se posetioci vraćati i dalje, dečija igraonica i trambolina park moraju uvek da budu čisti i uredni. Samo na taj način povećava se šansa za njihov ponovni dolazak.

U nekim zemljama obezbeđujemo uslugu čišćenja loptica, održavanje i popravke. Možete nas kontaktirati kako bismo videli da li su ove usluge dostupne i kod vas.